Magnetron-nieuwtjes

Lees meer ยป

Nieuws over de magnetron vind je niet zomaar in je krant. Als je toch af en toe op de hoogte wilt worden gehouden of er nieuwe ontwikkelingen zijn, bookmark deze pagina dan in je browser. Door onze redactie zal regelmatig een nieuwswaardig feit worden geplaatst en ook kun je gebruik maken van de Google nieuwspagina die onderaan deze pagina is opgenomen. Je krijgt hier het allerlaatste nieuws te zien dat over dit onderwerp op internet is gepubliceerd. Klik hiervoor op de groene balk met "Google nieuws" erin. De Google nieuwspagina is nu ingesteld met de zoekopdracht: "magnetron". Als je wilt kun je hier natuurlijk ook een andere zoekopdracht geven.

Magnetron – Nieuws van onze redactie

Ga je een tweedehands magnetron kopen?
Als je een tweedehands magnetron gaat kopen is het verstandig om het vermogen te controleren. Het vermogen kan namelijk in de tijd afnemen door bijvoorbeeld opeenhoping van voedsel op kritische onderdelen of door corrosie.

Bij veel recepten zijn de kooktijden gebaseerd op het vermogen van de magnetron. Als dit vermogen niet wordt bereikt dan bestaat de kans dat het eten niet gaar genoeg wordt. Het risico op voedselvergiftiging is dan aanwezig.

Een vermogenstest is echter eenvoudig uit te voeren:........

Wie heeft de microwave oven eigenlijk uitgevonden?
Weinig mensen weten dat de microwave oven bij toeval is ontdekt. Eigenlijk was het een soort van bijproduct van een andere uitvinding. De geschiedenis van dit apparaat gaat helemaal terug naar de Tweede Wereldoorlog.

In de destijds door de Britten gebruikte radarsystemen werden namelijk elektronenbuizen toegepast waarbij ook een magneetveld werd gebruikt. Door de op deze manier opgewekte microgolven konden vijandelijke vliegtuigen beter worden waargenomen.

Dat je op deze manier ook eten kan bereiden werd kort na de oorlog bij toeval ontdekt door de Amerikaanse wetenschapper Dr. Percy Spencer...............

Magnetron – Google Nieuws

Google nieuws

Online winkels